Στα μονοπάτια και τους Αμμωνίτες του Κορακάρη

 

Στα μονοπάτια και τους Αμμωνίτες του Κορακάρη

Οι  “ΦΙΛΟΙ   ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ   ΧΙΟΥ”  καλούν φυσιολάτρες και πεζοπόρους να περπατήσουν  την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στα ξεχασμένα μονοπάτια του βιγλάτορα της Χίου Κορακάρη, που αιώνες τώρα κρύβει απολιθώματα 230 εκατομμυρίων ετών !!

Η κυκλική διαδρομή μήκους 6 χλμ. περίπου έχει αφετηρία και τέρμα το θέατρο Καστρομηνά. Θεωρείται διαδρομή μέτριας δυσκολίας, αφού τα μονοπάτια είναι πρόσφατα συντηρημένα από μέλη και φίλους του συλλόγου και μόνο το πρώτο χιλιόμετρο είναι ανηφορικό. Το μονοπάτι περνάει από το εκκλησάκι της Αγ. Άννας και στη συνέχεια, μετά από συνολικά 1,8 χλμ. περίπου, φτάνει στους 5 βράχους με τους Αμμωνίτες. Εδώ θα γίνει μικρό διάλειμμα και σύντομη ενημέρωση για αυτό το μνημείο γεωλογίας, που μέχρι τώρα δεν έτυχε της προσοχής και ανάδειξης που αξίζει. Ακολουθεί μικρό τμήμα μονοπατιού  με θαυμάσια θέα στην Νέα Μονή και στον Άγ. Μάρκο και  στη συνέχεια το καθαρό μονοπάτι διασχίζοντας το δάσος κατηφορίζει για τον Άγ. Παντελεήμονα στο Μονοδέντρι.

Μετά το συμπαθητικό οικισμό, το παλιό μονοπάτι περνάει  από την ” μάνα του νερού ” και κατηφορίζει μέσα στο δάσος για να τερματίσει στο θέατρο Καστρομηνά.

Το ραντεβού  είναι στις 11:00 π.μ. της Κυριακής 28 / 11 / 2021 στο Θέατρο Καστρομηνά.  

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στην γραμματέα του συλλόγου «  ΦΙΛΟΙ  ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ  ΧΙΟΥ » κα Βορριά Ματούλα στο τηλ. 697 93 45 324  τις ώρες  18:00μ.μ. – 20:00μ.μ.  μέχρι και το Σάββατο 27/11/2021 . Υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό δηλ. παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο ( με προσωπικά είδη,  νερό,  αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, ενεργειακό σνακ κλπ. ), μπατόν, αδιάβροχο και αποδέχονται ανεπιφύλακτα, ότι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων.

Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό θα αποκλεισθούν από την πεζοπορία.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπονται για την προστασία από τον Covid 19.

Σας περιμένουμε, για να ζήσετε μια ξεχωριστή πεζοπορική εμπειρία σχεδόν μέσα στη πόλη της Χίου!

Από το Δ.Σ. του συλλόγου
«  ΦΙΛΟΙ   ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ  ΧΙΟΥ »

Στα μονοπάτια και τους Αμμωνίτες του Κορακάρη