Ανάληψη ατομικής ευθύνης

Οι συμμετέχοντες στις πεζοπορικές-ορειβατικές δραστηριότητες του Συλλόγου “Φίλοι Μονοπατιών Χίου”  αποδέχονται ανεπιφύλακτα τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις δραστηριότητες αυτές.

Για τη συμμετοχή τους, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι ενήλικες και υγιείς, να γνωρίζουν τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα των εγχειρημάτων στα οποία θα συμμετάσχουν και να αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη για την άσκηση των δραστηριοτήτων αυτών και για την ασφάλειά τους, αποδεχόμενοι τους κινδύνους που ενέχει η συμμετοχή τους σε αυτές.

Δηλώνουν υπεύθυνα ότι διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες, την εμπειρία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για την εκάστοτε διαδρομή που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν, καθώς επίσης έχουν την ευθύνη για την ενημέρωσή τους για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, τον επικείμενο χρόνο διεξαγωγής της διαδρομής-ανάβασης.

Τέλος, η συμμετοχή τους προϋποθέτει παραίτηση από κάθε απαίτησή τους, τόσο κατά του συλλόγου όσο και κατά του εκάστοτε συντονιστή της δραστηριότητας στην οποία θα συμμετάσχουν, σε περίπτωση ατυχήματος, που οφείλεται στους ίδιους.