Συναντήσεις με αιρετούς

Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» επισκέφθηκαν τις τελευταίες ημέρες διαδοχικά τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και τον Δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού. Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο το όραμα του Συλλόγου για τη δημιουργία μίας ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής, συνολικού μήκους 92 χιλιομέτρων, η οποία θα συνδέει τη Βόρεια με τη Νότια Χίο. Η διαδρομή αυτή θα διεκδικήσει Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση, η οποία θα αποτελέσει ένα κομβικό βήμα για την ένταξη της Χίου στους προορισμούς πεζοπορικού τουρισμού υψηλής ποιότητας.

Όπως τονίσθηκε από τα μέλη του συλλόγου μας κατά τις συναντήσεις με τους αιρετούς, ήρθε η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις και η αυτοδιοίκηση να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή με την έμπρακτή ενεργοποίησή της για τη σύνταξη και υποβολή μελέτης προς χρηματοδότηση. Έτσι θα είναι δυνατό να υλοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις διαμορφώσεων, σήμανσης, ανάδειξης και προβολής. Το έργο αυτό, που έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα χάρη στις προσπάθειες δεκάδων εθελοντών, θα είναι μοναδικό σε Περιφερειακό επίπεδο και το τέταρτο Πανελλαδικά.

Ο σύλλογος προτίθεται να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβουν ο Δήμος ή η Περιφέρεια, είτε διακριτά, είτε από κοινού, και να διαθέσει όλα τα δεδομένα της διαδρομής για την σύνταξη της μελέτης και την παροχή πληροφοριών και τεχνογνωσίας για τον σχεδιασμό των παρεμβάσεων που απαιτούνται, προϊόν της μακρόχρονης και συστηματικής ενασχόλησης των μελών μας.