Πεζοπορώντας στα παλιά τσοπάνικα μονοπάτια των Καρυών υπό το φως της Πανσελήνου

Την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή βόλτα κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου προσέφερε ο Σύλλογος “Φίλοι Μονοπατιών Χίου” στους λάτρεις της πεζοπορίας την Δευτέρα 3 Αυγούστου. Χωρισμένοι σε 4 ομάδες, οι 41 συμμετέχοντες περπάτησαν μια κυκλική διαδρομή 8 χιλιομέτρων, με αφετηρία και τερματισμό το χωριό των Καρυών, η οποία συντηρείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια από εθελοντές.

Πιο συγκεκριμένα οι πεζοπόροι ανέβηκαν το σούρουπο το ιστορικό μονοπάτι “Στενό της Πηγανιάς”, είδαν την ανατολή του φεγγαριού ψηλά από την κορυφογραμμή και στη συνέχεια, με τους φακούς κεφαλής ανοιχτούς, προχώρησαν μέχρι το μεγάλο μαντρί “του Δοξασμένου” για μία μικρή στάση και παρατήρηση του έναστρου ουρανού. Η επιστροφή έγινε μέσω αγροτικού δρόμου και του παλιού μονοπατιού που ενώνει τη Νέα Μονή με τις Καρυές.

Κουρασμένοι, αλλά εμφανώς ικανοποιημένοι από την μαγευτική πεζοπορία που προηγήθηκε, οι πεζοπόροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες δράσεις του Συλλόγου, με την ελπίδα ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν χωρίς τους φόβους και τους περιορισμούς που έχει βάλει στη ζωή μας η πανδημία.

Φωτογραφίες του Κώστα Ευωδιά