Πεζοπορία και κοπή πίτας

Οι “Φίλοι Μονοπατιών Χίου” καλούν τα μέλη τους, τους φίλους της πεζοπορίας και τους φυσιολάτρες στην κοπή τη πίτας τους, που θα γίνει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στην Παλιά Ποταμιά.

Θα ακολουθήσει πεζοπορία στο παλιό μονοπάτι που συνδέει την Παλιά Ποταμιά με την Βολισσό. Το μονοπάτι αυτό είναι πάλι ανοιχτό, αφού τον τελευταίο χρόνο διανοίχθηκε και συντηρήθηκε από μέλη και φίλους του συλλόγου σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους  και  κατοίκους της Βολισσού και της Νέας  Ποταμιάς. Η θαυμάσια αυτή διαδρομή μήκους περίπου 7 χλμ. είναι μέτριας δυσκολίας και δεν αναμένεται να μας δυσκολέψει ιδιαίτερα. Στη μέση της διαδρομής θα διασχίσουμε 5 φορές τον ποταμό, που τώρα έχει αρκετό νερό, χωρίς πρόβλημα.

Μετά την πεζοπορία μας θα υπάρχει χρόνος για να επισκεφθούμε την λαογραφική συλλογή του Θωμά Τσολάκη, αλλά και για καφέ ή φαγητό στην Βολισσό.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο, που θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο Χίου την Κυριακή  3  Φεβρουαρίου 2019 στις  08.30 π.μ. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 50 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για την καλύτερη οργάνωση της δράσης είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο  694 761 80 40  (10.00 έως 14.00 και 18.00 έως 21.00) μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Κόστος συμμετοχής για κάλυψη εξόδων μετακίνησης: 10 ευρώ κατ άτομο – 7 ευρώ για τα μέλη του συλλόγου

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (παπούτσια πεζοπορίας οπωσδήποτε, σακίδιο με προσωπικά είδη, αδιάβροχο, δεύτερο ζευγάρι κάλτσες, νερό, ενεργειακό σνακ) και αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων.