Πεζοπορία με Πανσέληνο

Με οδηγό τo φεγγάρι του Αυγούστου και βοηθό το φακό κεφαλής, οι φίλοι της πεζοπορίας θα περπατήσουν στην Ελληνόστρατα, την αρχαία στράτα του Αίπους.

Η διαδρομή μήκους 8,3 χιλιομέτρων, είναι μέτριας δυσκολίας και ο αναμενόμενος χρόνος πορείας είναι περίπου 3-4 ώρες. Ωστόσο επειδή ένα μέρος της πεζοπορίας θα πραγματοποιηθεί στο τραχύ έδαφος του Αίπους, ενώ ένα άλλο θα διανυθεί το βράδυ, η συγκεκριμένη δράση δεν απευθύνεται σε αρχάριους πεζοπόρους, επισημαίνουν οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου που διοργανώνουν την πεζοπορική αυτή διαδρομή.

Αφετηρία της βραδινής πεζοπορίας θα είναι το χωριό Συκιάδα. Από την εκκλησία του χωριού συντεταγμένα και προσεχτικά οι συμμετέχοντες θα ανηφορίσουν την παλιά στράτα για 1,7 χλμ. και στη συνέχεια θα κινηθούν ευθεία σε λίγο δύσβατο μονοπάτι. Μετά από 3,2 χλμ. από την αφετηρία θα φτάσουν στην «καρδιά» του Αίπους, σε ένα μυσταγωγικό τοπίο με εμφανή τα ίχνη από την αρχαιότητα. Εκεί εντυπωσιάζουν οι σωροί της Γρηάς και τα εκπληκτικά πετρόχτιστα Γυρίσματα. Σε ένα από αυτά, στην Φουντάνα, θα απολαύσουμε την ανατολή του φεγγαριού από την Μικρασία. Στη συνέχεια υπό το φως της πανσελήνου θα βαδίσουμε για 3,3 περίπου χλμ. σε χωματόδρομο που θα οδηγήσει με ασφάλεια στο «Χωριό του Αίπους».

Για τη διευκόλυνση των πεζοπόρων, τη δημιουργία ομαδικού κλίματος, αλλά και για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος της συγκεκριμένης δράσης στην Φύση, η μετακίνηση προς Συκιάδα και η επιστροφή από το Αίπος θα γίνουν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χίου.

Πληροφορίες

Συγκέντρωση:
Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 17:30 στο Δημαρχείο Χίου.
Δηλώσεις συμμετοχής: Από σήμερα Τρίτη 1/8 μέχρι Κυριακή 6/8 (10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00).
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 50 άτομα.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στην Ελεάννα Χαλάτση, τηλέφωνο 6977807159.
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ κατά άτομο για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.

Απαραίτητος εξοπλισμός:
Παπούτσια πεζοπορίας,
φακός κεφαλής,
σακίδιο με προσωπικά είδη,
νερό,
ενεργειακό σκακ (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και μακρύ παντελόνι.
Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα αποκλειστούν από την πεζοπορία.
Οι συμμετέχοντες φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατύχημα και τραυματισμούς.